Tuesday 28 May 2013

Even terug naar de bewoonde wereld

Kapsait, de plek waar Lelan staat is ver weg van de bewoonde wereld. Internet werkt er met veel geduld en alleen als je dicht bij de mast zit. In het runnerscamp waar we zitten werkt het internet vaker niet dan wel. En ook alleen maar via de telefoon.
We hebben besloten dat we naast het werken toch ook willen genieten van de natuur van Kenia en hebben het weekend met Ellen en Maarten samen gepland. Vrijdag middag dus terug naar Kitale. En wat een luxe. Na een week weer een heerlijk warme douche waar ik ongegeneerd lang onder heb gestaan, mijn haar heb gewassen. En dan een heerlijk koud biertje buiten op het terras. In de zon, uitkijkend over het golfveld. Hoewel het uitzicht bij ons toch mooier is is de temperatuur hier een stuk aangenamer. Zaterdag vertrekken we met de geleende auto van de chairman van het andere team (Moses Kiptanui) naar Mount Elgon. Een klein nationaal park ongeveer een uurtje rijden van Kitale. De auto is heerlijk luxe maar in het park komen we er al snel achter dat de personen auto niet echt geschikt is om over de nogal onregelmatige weg te rijden. Dat moeten we morgen echt anders regelen. We overnachten in Mount Elgon Lodge. Vergane glorie. Moet vroeger een statig pand geweest zijn.
Zondag kunnen we gelukkig met een 4-wheel drive van het park op pad. We willen olifanten zien maar helaas blijken die aan de Ugandese kant van het park te verblijven, maar ondanks dat genieten we met volle teugen. De zon schijnt, de temperatuur is heerlijk. De apen, bush en waterbocks talrijk. El als klap op de vuurpijl komen we nog een groep buffels tegen. Vandaag nog even genieten van de luxe. Uitgebreid douchen in Kitale club, internet checken. Morgen weer terug naar onze basis! En om heel eerlijk te zijn: ik heb de rust, het uizicht, de stilte, het zijn daar gemist…

No comments:

Post a Comment